sajátembléma

Talán az autósok érdeklődése és buzgósága egy autó kiválasztásában megegyezik a háziasszonyok többségének érdekével, akik egy elektromos tűzhelyet kapnak a házhoz. Végül is, az új megszerzésnek köszönhetően nemcsak örömét kedvelheti aromás süteményekkel és más szájban öntöző ételekkel, hanem időt takaríthat meg. Helyesen válassza ki a konyhában hűséges asszisztenssé váló tűzhelyet, cikkünk segít.

 

 

1

Az elektromos tűzhelyek legjobb gyártói - melyik cég választja

A legtöbb háztartási készülékgyártó elektromos tűzhelye van, így a piac sok márka termékével telített. Nehéz megismerni mindegyikük erősségeit és gyengeségeit.

Az idő megtakarításához javasoljuk, hogy fordítson figyelmet az orosz piacon elismert márkákra:

1. Bosch

2. Electrolux

3. Gorenje

4. Hansa

5. Beko

6. Darina

Ismerje meg a gyártók bizonyos modelljeinek jellemzőit a legjobb elektromos kályhák rangsorolása az ügyfél véleménye szerint.

Az elektromos tűzhelyek tervezése és működési elve

ystroistvo elektricheskoi pliti

Hagyományos elektromos tűzhely - többfunkciós elektromos technika, amely magában foglalja:

 • főzőlap;
 • sütő;
 • Dish tároló doboz.

A működés alapelve, mint a legtöbb termikus készülék esetében - az elektromos áram fűti a fűtőelemet, amely ezután hőt ad az égőnek vagy a környező térnek (sütő).

Elektromos kályhák típusai

Az elektromos tűzhely megvásárlása előtt meg kell ismernie a gyártók által kínált modellek típusait. Egy bizonyos típusú berendezés jellemzőinek, előnyeinek és hátrányainak ismerete az új elektromos tűzhely megvásárlása után enyhíti a frusztrációt.

Lemez öntöttvas égővel

elektricheskaa plita s chygynnimi komforkami

A hagyományos öntöttvas tűzhely két változatban jelenik meg:

 • Zománcozott acél felülettel;
 • Rozsdamentes acél felülettel.

Leggyakrabban a gyártók lefedik a hajótestet fehér zománccal, de a berendezést fekete, barna, szürke vagy bézs színben is megvásárolhatja. Megfelelő gondossággal a lemez felülete hosszú ideig megőrzi eredeti megjelenését, ezért fontos, hogy időben eltávolítsuk a zsír és a foltok kifröccsenését. A zománc fő ellenségei a tisztításhoz használt csiszolóanyagok és fémrácsok. Emellett a felület hajlamos a forgácsra - a véletlenül leesett serpenyő károsíthatja a zománcot.

A rozsdamentes acél felület modernebb. Ez sokkal praktikusabb, ellenáll a sokknak, de a válás megjelenésének hajlamos. Még a vízcseppek is hagynak foltokat és foltokat a rozsdamentes acélra. A csiszolóanyagok és a kemény szivacsok elpusztítják a fém hideg fényét - a felületek elhalványulnak, és a mikrokristályok hálózata borítja őket.

A főzési idő és a havi villanyszámlák attól függenek, hogy milyen típusú öntöttvas égők vannak felszerelve a tűzhelyre, mert ezek lehetnek:

1. Szabvány - az átlagos teljesítményszint, a bekapcsolás után tíz perccel az üzemmódhoz való hozzáférés.

2. Expressz égők - nagy erővel rendelkeznek. A kilépés a munka módba hét percet vesz igénybe. A felület középen piros jelzéssel rendelkezik.

3. Automatikus - beépített érzékelővel, amely meghatározza az égőre helyezett edények hőmérsékletét. Forrás után a folyadék teljesítménye visszaáll. A központban fehér jelzéssel van jelölve.

előnyei:

 • Alacsony ár;
 • Az ételek minőségének tisztességtelensége (bármilyen anyagból készült edényeket és edényeket is használhat, még az olyan alsó edényeket is, amelyek kisebb szabálytalanságokkal rendelkeznek);
 • Az elektromos sütő egyenletesen felmelegíti a levegőt.

hátrányai:

 • Az olyan ételek egyenlőtlensége, amelyeknek nincs alsó része, például kerekek;
 • A nagy átmérőjű tartályban az ételek főzésének veszélye az, hogy az átfordulhat, ha erősen elmozdul az égő közepéhez képest;
 • Az edény alsó részének egyenlőtlen fűtése, amely erősen kiálló az égőn túl, befolyásolhatja az edények minőségét;
 • Rendszerint a minimális funkciókészlet a villanytűzhelyben található, öntöttvas gyűrűkkel. Kevesen vannak konvekcióval és több sütési móddal;
 • A rézégők nehezen tisztíthatók az égett zsírból;
 • A többfokozatú fűtés (fűtőelem, öntöttvas főzőlap, edények) növeli a főzési időt és az energiaköltségeket;
 • A főzőlap lassú hűtése arra készteti Önt, hogy azonnal vegye ki az edényeket főtt ételekkel a tűzhelyről, vagy néhány perccel kapcsolja ki a készülékeket, mielőtt az edények készen állnának.

Üveg-kerámia lemez

elektricheskaa plita so steklokeramikoi

Az üveg-kerámia felülettel rendelkező lemezek fokozatosan kiszorítják a piacról a régi modell modelljeit, amelyek a többfunkciós, stílusos berendezések, amelyek szinte minden paraméterben felülmúlják őket.

Az üveg-kerámia szépség mellett, a fényes fekete fényes panelen csillogó, zavaros öntöttvas „palacsinta” zománcozott födém nem hasonlítható össze.

Nem szabad félni, hogy az első látásra törékeny panel erőssége - az üveg-kerámiát az ütésekkel szembeni ellenállóképesség és más egyedi tulajdonságok jellemzik:

1. Alacsony hőtágulási együttható (acél, ez a szám 160-szor nagyobb). Ezért az anyag ellenáll a hirtelen hőmérséklet-ingadozásoknak - ha a kályha fűtési zónájában, ahol a hőmérséklet több mint 600 ° C, fröccsen a jeges vizet, ez nem okoz kárt a felületre.

2. Az anizotrópia - a hőt csak „a lapon át”, „a lap mentén” végzik, szinte nincs vezetőképesség. Ezért a lemez felülete csak magas fűtési zónában van, ahol az égő található, és a zónán kívül a hőmérséklet nem haladja meg az 50 ° C-ot.

3. Megtartja a 25 kg / cm2 statikus terhelést. A következmény nélküli felület az elesett konyhai eszközöknek 1,8 kg-os súlyú fújásától fog félni egy fél méteres magasságtól.

A kályha sajátossága nemcsak egyedülálló munkaterületen van - az égők néhány másodperc alatt felmelegednek, felgyorsítva a főzés folyamatát.

Az üveg-kerámia lemezekben használt fűtőelemek típusai:

1. Halogén - a működés során fényes vörös ragyogás jellemzi. A nagy teljesítményű halogén lámpához csatlakoztatott spirálfűtő szinte azonnal felmelegíti az égőt. Gyorsan forraljuk a vizet vagy a sült húst. A működési idő rövid, jelentős villamosenergia-fogyasztás.

2. Rapid - a melegítőben egy spirális hőálló ötvözet - nichrome volt. Az égő kimenete az üzemmódban 10-12 másodpercet vesz igénybe. Ezek gazdaságosabbak és hosszabbak. Leggyakrabban az elektromos tűzhely gyártói használják.

3. Szia Fény - hullámpapírból készült, nagy ellenállású ötvözetből. A fűtési sebesség 5-6 másodperc. Hatékony és gyors fűtés biztosítása, de 25% -kal gyorsabb fűtőtestet fogyaszt. Nincs lehetőségük lépcsős beállításra, csak bizonyos üzemmódban működnek.

Az indukciós fűtőtesteket üvegkerámia lemezekbe is beépítik, de ez a fajta külön figyelmet érdemel.

előnyei:

 • Csendes működés;
 • Látványos megjelenés (a kályha tökéletesen illeszkedik a modern dizájnú konyhába);
 • Egy égő gyors kilépése működési módban;
 • Könnyen tisztítható - a sima felület sokkal könnyebben tisztítható;
 • A fűtés mértékének dinamikus beállítása hasonló a gáztűzhelyekhez (a felület gyorsan felmelegszik és gyorsan lehűl);
 • Az üveg-kerámia kályhák sütője általában további kényelmes eszközökkel és nagyobb számú üzemmóddal rendelkezik;
 • A kínált modellek széles választéka, amely egy sor beállítástól függ, lehetővé teszi a legmegfelelőbb opció kiválasztását.

hátrányai:

 • Magasabb ár;
 • A lyukasztó pontosságának sérülékenysége (meg kell védeni a felületet az eső éles tárgyaktól);
 • Az edényekből kilépő folyadék nem egyenlő sík felületre és a padlóra áramlik;
 • A csíkok cukortartalmú folyadékból történő problémás tisztítása;
 • Magas követelmények a használt edényekre - teljesen sík és tiszta aljzattal kell rendelkezniük, a megkönnyebbülés és a korom hatással van a fűtési hatékonyságra és károsíthatja a kerámiát.

Indukciós tűzhely

Indykcionnaa plita

Az ilyen típusú lemezek működésének alapelvei alapvetően különböznek - az ételek főzésének folyamatában, nem a fűtendő berendezések munkafelülete, hanem maga a konyhai eszközök.

A "varázslat" a következőképpen történik:

 • Az üveg-kerámia panel alatt egy tekercs van rézhuzallal;
 • Miután az áramot a tekercsre alkalmazzuk, egy elektromágneses mezőt hoz létre, amely indukciós áramot hoz létre;
 • A fűtési zónában elhelyezett serpenyő zárt hurkú áramvezetővé válik;
 • A kályha által termelt indukciós áramból az edények aljának elektronjai mozognak;
 • A mozgó elektronok olyan hőenergiát bocsátanak ki, amely melegíti az edényeket.

előnyei:

 • Nagy hatásfok (kb. 90%) - az energia csak az edények aljának fűtésére fordul, minden más típusú kályhában az edények fűtése a hő 30-60% -át teszi ki, a többi forrást a környezet melegítésére használják;
 • Biztonság - a felszíni fűtés csak akkor lehetséges, ha bizonyos átmérőjű edényeket helyeznek rá (ha a konyhakés vagy a villát véletlenül leesik, a panel nem kapcsol be);
 • Az elhagyás egyszerűsége - az étkezés és a zsír véletlenül leesett részecskéi nem égnek, könnyű megszabadulni tőle, miután letörölte a felületet;
 • Számos automatikus program, amely szabályozza a működési módot.

hátrányai:

 • Magas ár;
 • A lemezekbe ventilátor van szerelve, amely működés közben enyhe zajt okoz;
 • A főzéshez használt ételek minősége csökken, ahol a wokot vagy az üstöt használják, mivel csak az ételek alja felmelegszik;
 • Ne főzzön alumíniumból vagy hőálló üvegből készült edényben. Az étel csak ferromágneses tulajdonságokkal rendelkező edényekben készíthető (ha a konyhai eszközök mágneset vonzanak, akkor alkalmas a használatra). A hagyományos ételek esetében azonban speciális adaptereket, mágneses tulajdonságokkal rendelkező alátéteket használhat.

Elektromos tűzhely kiválasztási lehetőségek

parametrri vibora elektricheskoi pliti

Az otthoni elektromos tűzhely kiválasztásakor figyelemmel kell lenni a főbb műszaki jellemzőkre, a sütő funkcionalitására és a rendelkezésre álló lehetőségekre, amelyek kényelmesebbé teszik a konyhában végzett munkát.

Méretek

A kályha kiválasztásakor figyelembe kell venni annak méreteit, hogy az organikusan illeszkedjen a konyhabútorok és a háztartási készülékek általános vonalába.

Az égők mérete és alakja

Meg kell felelniük a rendszeresen használt edények aljának méretének, vagy a lehető legközelebb kell lenniük. Üvegkerámia felületű tűzhely vásárlása során figyelni kell a fűtési terület (az ún. Kettős áramkörű égők) növelésének lehetőségére.

vezetés

A kályhát mechanikus vagy elektronikus vezérlés segítségével „vezérelheti”. A mechanikus forgókapcsolók lehetővé teszik a fűtőpanel engedélyezését vagy letiltását, a kívánt hőmérséklet vagy a sütő működési módjának beállítását.

Ha az elektronikus vezérlőparancsokat a gombok vagy az érintőpanel segítségével állítja be. Az érintésérzékeny tűzhely igazi megtalálása a háziasszonyoknak, akik kétségbeesésbe kerülnek, amikor meg kell tisztítaniuk a kályhát. A sima felületek fogantyú nélkül könnyen tisztíthatóak. Elektronikus vezérléssel számos üzemmód teljesen automatizált - csak a kívánt programot kell kiválasztania.

alkalmassága

A kiterjesztett funkciók segítségével komplex ételeket készíthet és kényelmesebb munkakörülményeket hozhat létre a konyhában:

 • A hő jelzése - tájékoztatja a lemez hűtött részeit;
 • Folyadékos forrásszabályozás - kikapcsolja a fűtőelemet a forralás pillanatában;
 • Az edények típusának automatikus felismerése - megvédi az üres fűtést vagy a tartály tartalmának kis mennyiségét;
 • A sütő belsejében lévő lámpák segítik a zárt ajtó főzésének folyamatát;
 • Automatikus főzés - csak a termék tömegét és a kívánt program számát kell beállítania. A berendezést az előkészítés egy bizonyos szakaszában kikapcsolják, és az edény a maradékhőre kerül;
 • Konvekció - a forró levegő ventilátorelosztása a szekrény belsejében, amely étvágygerjesztő barna ételeket, ropogós képződést képez;
 • Leolvasztási funkció - lehetővé teszi, hogy az ételt felfrissítse a további előkészítéshez.

Kilátás a sütőre

Az elektromos tűzhely sütője lehet:

1. Statikus - felső és alsó fűtőelemekkel vagy gyűrű alakú fűtőelemekkel van ellátva, amely a sütő hátsó falán található.

2. Multifunkcionális - két-négy fűtőelem és egy egyenletes fűtést támogató ventilátor. A konvekcióval ellátott szekrénynek több üzemmódja van.

A sütő tisztításának módja

Ez egy fontos paraméter, melynek figyelmet kell fordítania a sütés és a sültek szerelmeseinek, gyakran a sütő használatára.

A sütő öntisztításának lehetséges módjai:

1. Katalitikus - a speciális bevonatnak köszönhetően a zsírlerakódások magas hőmérsékleten oxidálódnak és koromba és folyadékokká bomlanak, ami elpárolog.

2. Pirolitikus - magas hőmérsékleten (450 ° C felett) az összes szennyezés égési sérülést okoz, hamvává válik, amelyet el kell távolítani.

Melyik elektromos tűzhely választani

kakyu vibrat elektricheskyu plity

Meg kell választania a berendezést, a pénzügyi képességekre, a konyhai kialakításra és a főzéshez való odafigyelés mértékére összpontosítva - nincs szükség arra, hogy egy többfunkciós sütővel ellátott tűzhelyet túllépjünk, hogy időnként sült csirke főzze.

Ajánlások az elektromos tűzhely kiválasztására:

1. A hagyományos zománcozott tűzhely öntöttvas égővel a legjobb választás kis méretű konyhák vagy házak rendezésére. Ez a lemez a legjobb megoldás egy olyan családnak, aki a mért életmódot vezeti, és ritkán siet.

2. A rozsdamentes acél tűzhely öntöttvas főzőlappal jól illeszkedik a modern belső térrel felszerelt konyhához. A rozsdamentes acélból készült modellek sütők általában bővített funkcionalitással rendelkeznek. Ez a kályha szívesen próbálkozik különböző ételekkel.

3. A kerámia tűzhely díszíti a konyhát. A családok számára ajánlott olyan nemzeti ételeket főzni, amelyek speciális ételeket igényelnek (uatyatnitsa, wok, üst). A vastagfalú tartályok egyenletes fűtése pozitív hatással van az edény minőségére és ízére.

4. Az indukciós főzőlap jelentősen megmenti a háztartási időt ebéd és vacsora elkészítéséhez. Ez megfelelő választás a kisgyermekes családok számára, és a háztartás tagjai munkával, tanulmányozással és állandóan elfoglaltak. Javasolható a sült ételek főzésére - a szelet, a steak, a palacsinta stb.

Mennyibe kerülnek az elektromos tűzhelyek

stoimost elektricheskoi pliti

A berendezés költsége függ a márkától, a felület típusától és az égők típusától, a műszaki jellemzőktől és a telítettség mértékétől mindenféle lehetőséggel.

Nézze meg a négy égővel rendelkező elektromos tűzhely becsült árait:

1. Zománcozott öntöttvas égőkkel - 6,6 - 25 ezer rubelt.

2. Rozsdamentes öntöttvas égőkkel - 14,4 és 35 ezer rubel között.

3. Üveg-kerámia - 14,5-90 ezer rubelt.

4. Indukció - 40-190 ezer rubelt.

Érdekes lesz a barátok számára is

 

 

 


sajátembléma

kiválasztás

értékelés