sajátembléma

A modern házakban és lakásokban található tűzhely a „tűzhely” lett, amely hővel hordozza életünket. Ez a kandalló, amelyen a háziasszony elkészíti a kulináris remekműveit. Mennyire kényelmes és praktikus tűzhely lesz a házban.

 

 

gáztűzhely

Már úgy döntött, hogy az új asszisztens-ápoló ismerős gáztűzhely sütővel és főzőlappal. A hagyományos klasszikusok mindig divatban vannak. A lemezek magassága állandó - 85 cm, hossza és szélessége mérhető a konyhabútorok mérete alapján. Általában 50 és 50 cm közötti, 60 és 60 cm közötti tartományban vannak.

És most gondoljunk arra az anyagra, amelyből a konyha jövőbeli lakója és az egyetemes gasztronómiai figyelem tárgya lesz: zománc vagy rozsdamentes acél?

Zománcozott gáztűzhely

A zománcozott felület az idő által igazolt minőség. A kiváló minőségű zománcgal bevont korrózióálló acél biztosítja a lemez tartósságát. Tartós és megbízható.

Az árkategória a legolcsóbb megvásárlási lehetőség. A lemez különböző színválasztékban választható, de a leggyakoribb fehér. Egy ilyen tűzhely a konyhában könnyebb és tisztább, a fehér szín megőrzi magát.

Zománcozott gáztűzhely

És a tisztaságnak meg kell küzdenie, mert a megtisztított zománcozott felület meglehetősen nehéz. Különösen akkor, ha erősen égett folyadék, például kávé vagy tej. A zsír és egyéb szennyeződések nyomai csak bizonyos erőfeszítések után távolíthatók el. De mivel a modern háztartási vegyi anyagok hihetetlenül megtisztítják a tisztítószereket, ez a probléma nem olyan szörnyű. Van valami komolyabb.

A zománc fél a mechanikai károsodástól. Ha véletlenül valamilyen nehéz anyagot vesz fel a zománcozott felületen, vagy egyébként megsemmisíti a zománc bevonat integritását, lehetetlen lesz visszaállítani. Chip vagy karcolás marad a felületen.

Rozsdamentes acél gáztűzhely

A rozsdamentes acéllemezek ilyen károsodása nem szörnyű. A zsetonok és a mély karcolások rájuk nem lesznek, kivéve a kis horpadásokat. Az ilyen felületet azonban nem lehet durva koptatóporokkal megtisztítani, a felszín tompa, vonzereje elvész. Bár az ilyen lemezek könnyebb zománcozott kollégákat mosnak.

Rozsdamentes acél gáztűzhely

A rozsdamentes acél gáztűzhelyek stílusosak, elegánsak, modern megjelenésűek és látványos kialakításúak. De nagy figyelmet kell fordítania a szépségre, különösen, ha a lemez polírozott felülete van, nem pedig matt felület.

Ahhoz, hogy az asszisztensed ragyogjon és mindig a legjobb formában legyen, idővel el kell távolítanod a nyomokat, még a véletlen érintésedtől is, gyakrabban az acél szépségének törléséhez.

Mérjük meg az előnyeit és hátrányait

Összefoglalva a kapott információk eredményeit, készítsünk egy kis táblázatot, amelyben világosan láthatjuk mindkét lehetőség előnyeit és hátrányait.

lehetőségek zománc Rozsdamentes acél
ár + -
Színválasztás + -
Könnyű ellátás - +
Sérülésállóság - +
A tisztítószerek nem igényelhetők + -
élettartam - +
tervezés ? ?

A táblázat utolsó sorában szereplő kérdőjelek csak azt jelzik, hogy a kiválasztott gáztűzhely megjelenése csak az ízlésétől és a konyha kialakításától függ.

Lehetséges alternatíva

Ez a következő: vegyél egy tűzhelyet a kombinált változatban, a zománcozott acél tokját és a főzőlapot - rozsdamentes acélból. A sütő belsejében két változat is lehet.

Bármi legyen is a tűzhely választása, ne adja fel a modern "frills" -et, ami kiegészíti a nagyon fontos funkciókat. Fontossági sorrendben felsoroljuk őket:

  • A gázszabályozó funkció megvédi a véletlen gázszivárgást;
  • Az elektromos gyújtás megakadályozza, hogy otthon tartsák a mérkőzéseket, és ezáltal csökkentse a tűzveszélyt;
  • Az időzítő nem teszi lehetővé a kedvenc ételeket;
  • A grillező barna lesz, és ropogós rostot ad;
  • Nagyon kényelmes, ha a sütő egy fény és egy kényszerlevegő rendszerrel van felszerelve.

Végezetül szeretném elmondani, hogy a statisztikák szerint a zománcozott lemezeket még mindig többet értékesítik. A végső választás a zománc és a ház tulajdonosa között!

Érdekes lesz a barátok számára is

 

 

 


sajátembléma

kiválasztás

értékelés